Jeśli nosisz w sobie magię, powinieneś chronić ją przez całe życie, bo kiedy raz pozwolisz jej zniknąć, już nigdy nie wróci.
Jenny Han
– Podaruj mi miłość
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHH76ZTEIZeUC5QrSFJOw9L3NNZRq2sU-23Mvz_GAgImEO1pJ-ZHHUgxgHTskj5tumoeQSEucSfYUe273PQnFNDyutfj-hSgJ3efg7pQNmolMngqohu3uaHwFG0qg2mvkb0LH5tyLWz8cK/s1600/bra%25C5%2582ni_12.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9xM2jDbundwTPsM-HCpmH7tO2MZr5SfctSCuY2SBkwqBLcY-VJFELGhjrAKBh79JEb9hC_eWc-VP11uhZM5v2urlXdH5i2yX411aCpoGrA1wMRVL-Ih159ZD7R4qPjF6jTDwkKOtkE2An/s1600/bra%25C5%2582ni_8.jpg)
...i najlepiej, dokarmiać taką magię czymś naprawdę pysznym!
To brownie to prawdziwie magiczne ciasto - znika bowiem w mgnieniu oka! ;)
Zbite, lepkie, kremowo-czekoladowe ciasto, z wyczuwalnymi, pękającymi pod zębami kawałkami gorzkiej czekolady...
Do tego ta idealnie kontrastująca, puszysta i delikatna chmurka z bitej śmietany i greckiego jogurtu!
Ah - no i maliny, całe mnóstwo malin!
Omamo, szaleństwo - to jedno z najlepszych ciast jakie powstały tego lata!
Nie wierzcie tylko na (magiczne) słowo - po prostu sprawdźcie to sami! :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu5kGPOJT9nOWbYQOD1SyZUjb9W1JVIlSOJ0sQEk1luJkandZI8SXO5KOff5hl_DXfSyh6Guw8zWZ21Pi9Heg691iMhbgr14cNWA6pKEQriZ2r5iQ34JEXV4DHl13_KZGBpqzaiYgnsrmw/s1600/bra%25C5%2582ni.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0pbnpbn2bDHl6d1AuIO7hpl7GEHCZCmHJrY1P-B-L1Ujozi0y3iUdbd4q9ivAHlwDYh3h1mZ5F97bgiJI4KBMOHjaEASvZU0Eaji6TU0Xu60X8TYu8-LdsVlp_judb8O7cVNlMu3axQVe/s1600/bra%25C5%2582ni_2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLSFALoIh50oTMI3egULnk4xRArtDKmxgjt4L7KhKWJlCNIImFfbQ_UdVN8lAjREmx986cVdPHHYmXM_VF5ybZ_1oktzyQTK13vXEQ347oBCSuBP9HDaH_QC_NJw7bkhoW_-_1D2bqTtwL/s1600/bra%25C5%2582ni_16.jpg)
inspiracja: Kwestia Smaku
Brownie z kremem jogurtowym i malinami
/forma ok 20x30cm/
brownie:
- 200 g masła
- 300 g gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 190 g cukru
- 135 g mąki
krem jogurtowy:
- 500 ml śmietanki 30%
- 100 g cukru pudru
- 1 op. cukru wanilinowego
- 1-2 opakowania śmietan fixu
- 200 g jogurtu greckiego
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Gdy krem będzie
gęsty dodać śmietan-fixy i przez chwilę miksować. Teraz dodać jogurt
naturalny i zmiksować do połączenia się składników na jednolitą masę. Krem wyłożyć na ostudzone brownie. Udekorować malinkami. :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxVJNgLxv8MShpcRKl6_OAJc1sm6ojdRUQ0gGSYunmDPsfNwwioXygB0oDkMJXao5qBSRbdsZ4u9A8d9H5Ra78tpHllIAeGMkDZN-42VMyxx_sWWUnIa229aFwf9qW0-Q3hCP7gAfRw10f/s1600/bra%25C5%2582ni_11.jpg)
Słodycz spodu przełamana jogurtowym kremem? Pycha! :)
OdpowiedzUsuń